Omgeving

De Maasstroom is prachtig gelegen in Nederhemert, een klein dorpje in de Bommelerwaard. De omgeving is rijk aan fiets- en wandelroutes en er zijn vele bezienswaardigheden, zoals Slot Loevestein, het vestingstadje Zaltbommel en natuurlijk het eiland Nederhemert-Zuid. Een veerboot brengt u van Nederhemert-Noord naar Nederhemert-Zuid en omgekeerd (behalve op zondag). Zie hiervoor ook hetveernederhemert.nl. Op Nederhemert-Zuid vindt u o.a. een bos, een middeleeuws kasteel en een speeltuin.

Bommelerwaard

"Niet boven de rivieren, niet onder de rivieren, maar er middenin. Omarmd door de kronkels van Maas en Waal neemt de Bommelerwaard een bijzondere plaats in ons rivierenlandschap in.

De Bommelerwaard nu is dynamische en robuuste natuur mét een belangrijk deel van de Nederlandse cultuurhistorie. De verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie - met als klapper Slot Loevestein!- laten zien hoe wij in het verleden het water als bondgenoot gebruikten om de vijand weg te houden. Zwerf over de kronkelende dijkjes, langs oude rivierarmen, moerassen en het punt waar Waal en Maas elkaar nét niet raken en beleef het kloppende hart van Nederlands rivierenlandschap."

Voor meer informatie over dit gebied en voor fiets- en wandelroutes verwijzen wij u door naar de website van staatsbosbeheer.

Slot Loevestein

"Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen; dat was dan ook precies wat er gebeurde. Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als Staatsgevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken."
www.slotloevestein.nl

Speeltuin Nederhemert

"Speeltuin Nederhemert is een speeltuin op een unieke plek waar de speeltoestellen nog kraken en de pannenkoeken nog gewoon uit de pan komen.. Zoals het hoort!"
www.speeltuinnederhemert.nl

Voor meer informatie over de omgeving, bezienswaardigheden, en fiets- en wandelroutes verwijzen wij u door naar Rivierenland.nl, Klompenpaden.nl en Route.nl.

Tevens kunt u ons terug vinden op de volgende sites:

© 2022 De Maasstroom. Alle rechten voorbehouden.