Omgeving

in de buurt van de Maasstroom

”De Maasstroom” is prachtig gelegen in Nederhemert, een klein dorpje in de Bommelerwaard. De omgeving is rijk aan fiets- en wandelroutes en er zijn vele bezienswaardigheden, zoals Slot Loevestein, het vestingstadje Zaltbommel en natuurlijk het eiland Nederhemert-Zuid. Een veerboot brengt je van Nederhemert-Noord naar Nederhemert-Zuid en omgekeerd (behalve op zondag). Voor meer informatie over de veerboot kun je hier klikken. Op het eiland Nederhemert-Zuid vind je onder andere een bos, een middeleeuws kasteel en een speeltuin.

Bommelerwaard

''Niet boven de rivieren, niet onder de rivieren, maar er middenin''. Omarmd door de kronkels van Maas en Waal neemt de Bommelerwaard een bijzondere plaats in ons rivierenlandschap in. De Bommelerwaard heeft een dynamische en robuuste natuur met een belangrijk deel van de Nederlandse cultuurhistorie. De verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, met als klapper Slot Loevestein. Dit laat zien hoe wij in het verleden het water als bondgenoot gebruikte om de vijand weg te houden. Zwerf over de kronkelende dijkjes, langs oude rivierarmen, moerassen, het punt waar Waal en Maas elkaar net niet raken en beleef het kloppende hart van Nederlands rivierenlandschap. Voor meer informatie over fiets- en wandelroutes, of de Bommelerwaard? Klik hieronder op de knop!

Slot loevestein

Slot Loevestein ligt op een unieke plek. Namelijk waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Noord-Brabant en Zuid Holland elkaar raken. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. De plek was ideaal voor verdediging en om tol te heffen, dat was dan ook precies wat gebeurde. Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad. Als staatsgevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Juist door dit militaire verleden is het gebied rond Loevestein één van de minst verstoorde cultuurlandschappen van Nederland. Een unieke plek waar natuur en cultuur elkaar versterken. Klik hieronder voor meer informatie over Slot Loevestein.

Speeltuin Nederhemert

Speeltuin Nederhemert is een speeltuin op een unieke plek waar de speeltoestellen nog kraken en de pannenkoeken nog gewoon uit de pan komen.. Zoals het hoort! Midden in een bosrijke omgeving ligt de speeltuin met bijbehorend restaurant, terras en tuinvlonder. Voor meer informatie kun je hieronder op de knop klikken.

Meer te weten komen over onze omgeving?

Hierboven zijn slechts een paar bezienswaardigheden uitgelicht. Onze omgeving kent talloze bezienswaardigheden, fiets- en wandelroutes die dwars door onze unieke, robuuste en gevarieerde natuur lopen. Benieuwd? Klik op een van onderstaande knoppen om meer informatie te krijgen.